Τεράστια ήταν η επιτυχία για τα σωματεία της Ένωσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Eliminator που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ) σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ρεθύμνης «Άτλας», στον λόφο του Προφήτη Ηλία (Πευκάκια), στις 2 του Φλεβάρη.

Ο Ευστάθιος Ακριτίδης στους Παίδες (ΑΣ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ) και η Πελαγία Τσαμανδάνη στις Κορασίδες, γύρισαν στην συμπρωτεύουσα με τα χρυσά μετάλλια στο λαιμό τους.

Με αργυρά μετάλλια επίσης επέστρεψαν στους άνδρες elite  ο αθλητής της Εθνικής Ηλίας Τσορτουκτσίδης (ΒΑΟ) και στους Παίδες ο Φυντανής Χαράλαμπος (ΑΣ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ).

Πολύ καλή και η εμφάνιση των παίδων αθλητών του ΑΕΡΩΠΟΥ Έδεσσας, Γκαλίπη Γεώργιου και Παπαδόπουλου Γεώργιου στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα και Γόκτση Χρήστου (ΠΟ ΒΕΛΟΣ) στην 9η θέση.

Επίσης και η εμφάνιση των κορασίδων της ΙΕΡΙΣΣΟΥ, Καμπάνη Χριστίνα και Κοκκόνα Ηλιάνα στην 4η και 7η θέση αντίστοιχα.

Παράλληλα με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Ρέθυμνο Κρήτης, διοργανώθηκε και ο Διεθνής αγώνας Federation MTB Cup ορεινής Ποδηλασίας C3 στην κατηγορία Ανδρών, Γυναικών.

Δύο αθλητές της Εθνικής ομάδας ήταν οι πρωταγωνιστές στο Ρέθυμνο.

Ο Περικλής Ηλίας κατέκτησε την πρώτη θέση και ο Ηλίας Τσορτουκτσίδης την δεύτερη, το Σάββατο (01/02), ενώ στην τρίτη θέση στην κατηγορία ανδρών τερμάτισε ο Αναστάσιος Κουρμπέτης.

Στις γυναίκες τις τρεις πρώτες θέσεις πήραν η Σοφία Λιοδάκη, η Ειρήνη Μαρία Καρούσου και η Ελευθερία Γιάχου.

Ο Περικλής Ηλίας και ο Ηλίας Τσορτουκτσίδης ήταν οι πρωταγωνιστές και της δεύτερης ημέρας (Κυριακή 02/02), στον διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας C3, Federation MTB Cup. Οι δύο ποδηλάτες της Εθνικής μας ομάδας κατέκτησαν την 1η και 2η θέση αντίστοιχα, προσθέτοντας βαθμούς στην προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020. Στην τρίτη θέση των ανδρών τερμάτισε ο Χαράλαμπος Καστραντάς.

Στις γυναίκες τις τρεις πρώτες θέσεις κατέκτησαν η Αλεξάνδρα Αδάμ, η Ειρήνη-Μαρία Καρούσου και η Ελευθερία Γιάχου.