Η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης με την έγκριση της Ε.Ο.Ποδηλασίας, στα πλαίσια του Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας ΜακεδονίαςΘράκης, διοργανώνει την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στο αγώνισμα του CrossCountry. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας και του τοπικού Συλλόγου ΠΑΣ ΑΕΡΩΠΟΣ, στην Έδεσσα.

*ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: ΑΝΔΡΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ, ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ &
ΜΑΣΤΕΡΣ.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 12/03/2023
09.30 : Άνοιγμα Γραμματείας

10.00 : Τεχνικό συνέδριο αρχηγών ομάδων

11:00-12:00 : ΠΑΙΔΩΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

12:00-13:10 : ΕΦΗΒΩΝΝΕΑΝΙΔΩΝ

13:10-14:50 : ΑΝΔΡΩΝΓΥΝΑΙΚΩΝ

14:50-16:00 : ΜΑΣΤΕΡΣ

16:30 ΑΠΟΝΟΜΕΣ – (Αμέσως μετά το πέρας των αγώνων)

Οι εκκινήσεις θα δίνονται αμέσως μετά το πέρας της προηγούμενης κατηγορίας.

Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:

ΠαίδωνΚορασίδων διάρκεια αγώνα 0:50

ΕφήβωνΝεανίδων διάρκεια αγώνα 1:00

ΑνδρώνΓυναικών διάρκεια αγώνα 1:30

Μάστερς διάρκεια αγώνα 1:15

Σύμφωνα με το άρθρο 4.2.60 των Κανονισμών Ορεινής Ποδηλασίας, ποδηλάτες που κλείνονται στροφή αποσύρονται από τον αγώνα. Θα τοποθετηθούν στα αποτελέσματα με τη σειρά που τερμάτισαν και επιπρόσθετα τους μείον γύρους που κάλυψαν.

ΠΟΛΗ/ΔΙΑΔΡΟΜΗ: ΕΔΕΣΣΑ, περιοχή ΦΟΕ Έδεσσας. Στο σημείο εκκίνησης θα φτάσετε βγαίνοντας από Έδεσσα για Αριδαία, 400μ. μετά τις γραμμές του τραίνου, μόλις δείτε το αεροπλάνο (μνημείο) αριστερά. Το σημείο εκκίνησης δίνεται και σε σχετικό σχεδιάγραμμα.
Απόσταση διαδρομής 4.360 μ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που ανήκουν σε σωματεία της δύναμης της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. και έχουν δελτίο ενεργό για το 2023. Κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα να συμμετάσχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν από τα σωματεία μέχρι την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 (επισυνάπτεται σχετικό έντυπο).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η δήλωση συμμετοχής ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το έντυπο που στέλνει η Ένωση προς αυτό το σκοπό, και να αναγράφεται ο εκπρόσωπος (αρχηγός) της ομάδας, ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, και το email του. Ο αρχηγός κάθε ομάδας θα είναι ο μόνος αρμόδιος που θα έχει λόγο στην εξέλιξη του αγώνα. Οποιοδήποτε άλλο άτομο, που δεν αναφέρεται στη δήλωση συμμετοχής δεν έχει δικαίωμα εκπροσώπησης της ομάδας.
Η δήλωση συμμετοχής θα αποστέλλεται σε μορφή
excel όπως ακριβώς είναι συνημμένη ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ σε pdf, φωτογραφία ή άλλη μορφή σκαναρισμένη κλπ, με συμπληρωμένα σωστά όλα τα ζητούμενα στοιχεία. Εάν δεν είναι πλήρης δεν θα γίνεται αποδεκτή.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η Γραμματεία θα λειτουργήσει σε όλη την διάρκεια των αγώνων. Η γραμματεία θα ανοίξει στις 09:30, για την παράδοση των δελτίων και την παραλαβή των αριθμών από τον εκπρόσωπο του σωματείου, συγκεντρωτικά για όλους τους αθλητές του.
Τα δελτία θα παρακρατούνται μέχρι το πέρας των αγώνων. Επιστροφή των αριθμών συγκεντρωτικά από τον εκπρόσωπο του σωματείου στην γραμματεία αμέσως μετά το πέρας του αγώνα και παραλαβή των δελτίων των αθλητών.

Οι αθλητές, θα προσέρχονται για υπογραφή στο Φύλλο Αγώνα, έως και 20 ́πριν την εκκίνηση της κατηγορίας τους, με την επίδειξη της ατομικής Κάρτας Υγείας, αφού έχει προηγηθεί ο τεχνικός έλεγχος του εξοπλισμού με την αγωνιστική τους ενδυμασία και τους αριθμούς τοποθετημένους.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Μία ώρα πριν την εκκίνηση των αγώνων στο χώρο της Γραμματείας.

**ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ. και ειδικότερα για την ποδηλασία ΜΤΒ, θα ληφθούν υπόψη οι εγκύκλιοι της Τ.Ε. για συγχωνεύσεις κατηγοριών και εξοπλισμός ποδηλάτων.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Οι συμμετέχοντες αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν ποδηλατική ενδυμασία (κράνος ειδικά ποδηλατικά παπούτσια κλπ.) σύμφωνη με τους κανονισμούς και τις εγκυκλίους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕ ΙΣΧΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π.

ΖΩΝΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ : Θα ανακοινωθεί στο Τεχνικό συνέδριο.

ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ : Σύμφωνα με την τελευταία εν ισχύ βαθμολογία της Ε.Ο.Π για το 2022

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: 1ος νικητής κύπελλο, χρυσό μετάλλιο, δίπλωμα.
2ος νικητής αργυρό μετάλλιο, δίπλωμα.

3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο, δίπλωμα.

4ος ,5ος,6ος χάλκινο μετάλλιο δίπλωμα.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν θα πραγματοποιηθούν σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές .

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ: Θα ανακοινωθεί.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, 6932613603, pavlospapadopoulos1951@gmail.com
Για όποια πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση στο τηλέφωνο 2310200160 ΕΠΣΜΑΘ

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
Ι. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.

II
. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δικιά τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ. οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν κατηγορίες σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΕΟΠ και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και την διαδρομή σε περίπτωση που για
λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.

Σημειώσεις:
*Σύμφωνα με τους Κανονισμούς Αγώνων της Ε.Ο.Π.:ΤΕ–2/2023.

**Όπως ορίζει το άρθρο 91 και επόμενα του Κανονισμού Αγώνων, ο οργανωτής είναι εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά  υπεύθυνος για την διοργάνωση του αγώνα του.


ΧΑΡΤΗΣ/ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

ΧΑΡΤΗΣ

ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ

ΦΟΕ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΤΒ

ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜ. MTB XCO 12-3-23