ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, του Δήμου Ξάνθης και τον Π.Σ. Ξάνθης ‘’ΠΗΓΑΣΟΣ’’, διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2021 στα αγωνίσματα του Cross Country Αντοχής (XCO), και του Team Relay (Σκυταλοδρομία)

1. Ημερομηνία: 9, 10 και 11 Ιουλίου 2021
2. Τόπος: Ξάνθη
3. Αγωνίσματα :
α) Σκυταλοδρομία (XCR)
β) Αντοχή – Cross Country (XCO) στις κατηγορίες Ανδρών, Νέων Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων και Μάστερς.
δ) Cross Country E-MTB Ανδρών-Γυναικών.

Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και της UCI.

4. Διαδρομές:
α) XCO: Σιρκουί 4.000 μ. που περιλαμβάνει δασικούς δρόμους και μονοπάτια. Συνημμένο σχεδιάγραμμα και υψομετρικό.

Εκκίνηση – Τερματισμός: Θέση Λιβάδι, πίσω από τον βράχο της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλαμούς (απόσταση: Κέντρο Πόλεως Ξάνθης έως Ιερά Μονή 4 χλμ. ασφάλτινη. Ιερά Μονή έως Λιβάδι 3 χλμ. χωμάτινη).

5. Ειδικοί Κανονισμοί αγώνα XCO:

Η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη τουλάχιστον 24 ώρες πριν τον αγώνα, όπως προβλέπεται από τους Κανονισμούς.

Προπόνηση για όλες τις κατηγορίες, όπως φαίνεται στο συνημμένο πρόγραμμα.

Θα υπάρχει 1 διπλή Ζώνη τροφοδοσίας, Τεχνικής Βοήθειας, σηματοδοτημένη.

Η χρήση κράνους και αριθμού αγώνων, είναι υποχρεωτική και στις προπονήσεις.

Κατά τη διεξαγωγή αγώνα κάποιας κατηγορίας, ποδηλάτες άλλων κατηγοριών απαγορεύεται να βρίσκονται εντός της διαδρομής, με κίνδυνο αποκλεισμού από τον αγώνα της κατηγορίας τους.

Θέση κατά την εκκίνηση.
Για την κατηγορία Ανδρών, Νέων Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων, η θέση στην εκκίνηση καθορίζεται με τα παρακάτω κριτήρια:
1ο) Έλληνες ποδηλάτες που έχουν πόντους UCI (σύμφωνα με την Παγκόσμια Κατάταξη του τρέχοντος έτους), με φθίνουσα σειρά.
2ο) Ποδηλάτες που έχουν πόντους στην τελευταία έκδοση της ατομικής βαθμολογίας της ΕΟΠ για την Ορεινή Ποδηλασία, ανά κατηγορία.
3ο) Όλοι/Υπόλοιποι ποδηλάτες ανά σωματείο, σύμφωνα με την τελευταία ανακοινωμένη κατάταξη των σωματείων της ΕΟΠ, με φθίνουσα σειρά.

Για τις κατηγορίες Μάστερς, Παίδων και Κορασίδων η θέση στην εκκίνηση καθορίζεται με τα παρακάτω κριτήρια:
1ο) Ο Πρωταθλητής (ή πρωταθλήτρια της προηγούμενης χρονιάς), εφόσον παραμένει στην κατηγορία.
2ο) Ποδηλάτες που έχουν πόντους στην τελευταία έκδοση της ατομικής βαθμολογίας της ΕΟΠ για την Ορεινή Ποδηλασία, ανά κατηγορία.
3ο) Όλοι/Υπόλοιποι ποδηλάτες ανά σωματείο, σύμφωνα με την τελευταία ανακοινωμένη κατάταξη των σωματείων της ΕΟΠ, με φθίνουσα σειρά.
2ο) Ένας ποδηλάτης (-ισσα) ανά σωματείο, σύμφωνα με την τελευταία ανακοινωμένη κατάταξη των σωματείων της ΕΟΠ, με φθίνουσα σειρά.
3ο) Όλοι/Υπόλοιποι ποδηλάτες ανά σωματείο, σύμφωνα με την τελευταία ανακοινωμένη κατάταξη των σωματείων της ΕΟΠ, με φθίνουσα σειρά.

Όριο Χρόνου: Για όλες κατηγορίες ισχύει ο κανονισμός του 80% .

Τερματίσαντες θα θεωρούνται οι αθλητές – τριες που θα έχουν καλύψει τουλάχιστον το ½ της συνολικής διαδρομής.

Σε περίπτωση που κάποια κατηγορία δεν συμπληρώνει τον απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών (12 για τις ανδρικές και 8 για τις γυναικείες), δεν θα διεξαχθεί. Οι Νέοι Άνδρες θα μπορούν (εφόσον το επιθυμούν) να συμμετάσχουν και στον αγώνα της κατηγορίας Ανδρών. Για την κατηγορία Μαστερς, προκειμένου να γίνουν κατατάξεις – απονομές επάθλων ανά κατηγορία, θα πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον 12 ποδηλάτες ανά υποκατηγορία (Α-Β-Γ-Δ-Γυν).

Η Ε.Ο.Π. μετά το τέλος των δηλώσεων συμμετοχής θα στείλει ενημέρωση, εάν κάποια κατηγορία δεν συμπληρώσει.

6. Τόπος και ώρες Λειτουργίας Γραμματείας για όλους τους αγώνες:
Η Γραμματεία θα λειτουργήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα , που είναι παρακάτω.
Τις ώρες λειτουργίας της Γραμματείας, ο αρχηγός της ομάδας θα προσκομίζει τα δελτία όλων των αθλητών της ομάδας του και θα γίνεται η παραλαβή των αριθμών του αγώνα. Επίσης θα πρέπει να καταθέσει στην Γραμματεία την Υπεύθυνη Δήλωση τήρησης του ισχύοντος Υγειονομικού Πρωτοκόλλου.

Οι αθλητές θα υπογράφουν, με προσέλευση ανά ομάδα, ανά κατηγορία, εως και 45’ πριν την εκκίνηση της κατηγορίας τους. Θα ανακοινωθεί πρόγραμμα προσέλευσης των ομάδων για υπογραφή στα φύλλα αγώνων

7. Δηλώσεις Συμμετοχής: Όλα τα σωματεία έχουν το δικαίωμα συμμετοχής με τους αθλητές που έχουν προκριθεί, βάση της 7.1./2021 Εγκυκλίου της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Ο.Π. , μέχρι την Παρασκευή 2/7/21 και ώρα 12:00΄, στο e-mail eopbike@otenet.gr, στο επισυναπτόμενο έντυπο συμμετοχής. Δηλώσεις μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα, αυστηρά δεν θα γίνονται δεκτές. Δεν επιτρέπονται προσθήκες αθλητών, παρά μόνο αφαιρέσεις αθλητών ή αλλαγές από δηλωμένους ως αναπληρωματικούς.

Τα σωματεία που επιθυμούν να καλύψουν τους ποδηλάτες τους με Τεχνική Βοήθεια στο Cross Country, θα πρέπει να δηλώσουν και Μηχανικό – Τροφοδότη Ομάδας, το ανώτερο μέχρι 2 άτομα (επιπλέον του Αρχηγού), λόγω του εν ισχύ υγειονομικού πρωτοκόλλου. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα πρέπει να κάνουν μόνοι τους χρήση, τοποθέτηση των ανταλλακτικών.

Στις δηλώσεις συμμετοχής θα φαίνεται με ευκρίνεια, ο αριθμός δελτίου και η κατηγορία του αθλητή. Επίσης θα αναφέρεται ο αρχηγός – εκπρόσωπος της ομάδας (με τηλέφωνο και προσωπικό email) ο οποίος δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και δηλωμένος ως αγωνιζόμενος.

Στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών, εφήβων και νεανίδων, θα πρέπει απαραιτήτως να συμπληρωθεί και ο αρ. UCI ID. Αθλητές – αθλήτριες που δεν έχουν να φροντίσουν έγκαιρα να εκδώσουν από το αρμόδιο τμήμα της Ε.Ο.Π. (απαιτείται Αστ. Ταυτότητα).

8. Τεχνικό Συνέδριο:
Την Παρασκευή 9/7/2021 και ώρα 15:00 στην αίθουσα Συνεδριάσεων Αντιπεριφέρειας Ξάνθης, πλατεία Διοικητηρίου .

9. Έπαθλα: Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρείς πρώτους νικητές ή νικήτριες κάθε κατηγορίας, που θα διεξαχθεί. Στον νικητή κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί η Φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος 2021 για το αγώνισμα στο οποίο θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής, την οποία και υποχρεούται να φορά σε όλους τους αντίστοιχους αγώνες της κατηγορίας, στην οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής, μέχρι το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ελλάδος του 2022.

10. Πρόγραμμα Αγώνων:

Παρασκευή, 9/7/2021:
12:30 – 14:30 – Γραμματεία – Έλεγχος Δελτιών και διανομή αριθμών (αίθουσα Συνεδριάσεων Αντιπεριφέρειας Ξάνθης, πλατεία Διοικητηρίου) .
15:00 Τεχνικό Συνέδριο (για όλα τα αγωνίσματα) στην αίθουσα Συνεδριάσεων Αντιπεριφέρειας Ξάνθης, πλατεία Διοικητηρίου
18:00 Σκυταλοδρομία (XCR), (εκτίμηση 70-80′)
21:00 Απονομές Σκυταλοδρομίας στο χώρο εκκίνησης – τερματισμού.

Σάββατο, 10/7/2021
09:00 Λειτουργία Γραμματείας XCO (στον χώρο του αγώνα)
10:00 (1η εκκίνηση) Αγώνας XCO Παίδων (διάρκεια 1 ώρα)
11:30 (2η εκκίνηση) Αγώνας XCO Γυναίκες (1:30) – Νεάνιδες (1:15) – Κορασίδες (1:00)
13:30 – 14:30 Διαδρομή ανοικτή για προπόνηση
16:00 (3η εκκίνηση) Αγώνας XCO Εφήβων (διάρκεια 1:15)
18:00 (4η εκκίνηση) XCO Ανδρών (διάρκεια 1:45) και Νέων Ανδρών (διάρκεια 1:30 )
21:30 Απονομές ημέρας στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης (Ρολόϊ).

Κυριακή, 12/7/2020
08:30 Λειτουργία Γραμματείας XCO (στον χώρο του αγώνα)
10:00 Αγώνας XCO Masters (διάρκεια 1:15)
11:45 Αγώνας XCO Ε-Bikes Ανδρών-Γυναικών 19+ (διάρκεια 1 ώρα)
Απονομές ημέρας: 13:30 στον χώρο εκκίνησης/τερματισμού

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε αγώνα (π.χ. καιρικές συνθήκες, συμμετοχές, κ.λ.π.). Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ό,τι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο Αλυτάρχης, ο Τεχνικός Επιτετραμμένος της Ε.Ο.Π. και η Αγωνόδικος Επιτροπή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π. Οι συμμετέχοντες θα επιδεικνύουν στον υπεύθυνο Covid της διοργάνωσης, αρνητικά αποτελέσματα testing (PCR ή rapid 48 ωρών ή self test εντός 24 ωρών .

Παροχές:
Οι συνδιοργανωτές θα καλύψουν την διαμονή για 2 διανυκτερεύσεις (Παρασκευή και Σάββατο) πρωινό (Σάββατο και Κυριακή), δείπνο την Παρασκευή, γεύμα και δείπνο το Σάββατο σε ξενοδοχεία και εστιατόρια που θα ανακοινωθούν, ως εξής:

Έως και 3 αθλητές-τριες ανά κατηγορία με μέγιστο 8 αθλητές-τριες ανά σωματείο συνολικά.

Επιπλέον θα καλυφθούν ο αρχηγός κάθε ομάδας και ένας επιπλέον συνοδός από 5 αθλητές και άνω.

Περισσότερες πληροφορίες στον εκπρόσωπο του Πήγασου Ξάνθης κο Τούλη Τσακιρίδη (κιν. 6937769739)

Για τη διαμονή – διατροφή πληροφορίες στην Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. (τηλ. 2310 200160)

Ε.Ο. ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ