2ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

Η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης, στα πλαίσια του Κυπέλλου Δρόμου Μακεδονίας-Θράκης, διοργανώνει την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023, τον   «2ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ», αγώνα Αντοχής.

Οι αγώνες θα γίνουν στη ΝΙΓΡΙΤΑ Σερρών σε συνεργασία με τον Δήμο Βισαλτίας, το ΔΗ.Κ.Κ.Π.Π.Π.Α., την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και τον Α.Π.Σ.ΜΑΧΗΤΗ.

Πρόκειται για ποδηλατικό αγώνα που ανήκει στην κατηγορία αγώνων «Ποδηλασία για όλους», συμπεριλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

Ο αγώνας είναι OPEN ανοικτός για όλους τους ποδηλάτες, οι οποίοι συμμετέχουν σε «ηλικιακά group», όπως παρακάτω:

ΟΠΕΝ 15-18  (έτος γεν.2005-2008)

ΟΠΕΝ 19-29  (έτος γεν. 2004-1994)

ΟΠΕΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (από το 2008 και πριν)

ΟΠΕΝ 30-39 (1984-1993)

ΟΠΕΝ 40-49 (1974-1983)

ΟΠΕΝ 50-59+ (1964-1973)

ΟΠΕΝ 60+

Οι ηλικίες των αθλητών υπολογίζονται με βάση το ημερολογιακό έτος γέννησης (31/12), και όχι με βάση την ημερομηνία γέννησης.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α   Α Γ Ω Ν Ω Ν

Κυριακή 2 Ιουλίου ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ

09:00            Άνοιγμα Γραμματείας για υπογραφή στα Φ.Α.

10:00            Τεχνική ενημέρωση

10:30            Εκκίνηση

14:00            ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

Διαδρομή αγώνα OPEN:

ΝΙΓΡΙΤΑ κεντρική πλατεία, (προεκκίνηση τα πρώτα 10 χλμ)

Εκκίνηση (σημείο 0) μετά την Ανθή – Φλάμπουρο – Πατρίκι – Αχινός  – Ίβηρα – Μαυροθάλασσα – Αγ.Δημήτριος – Λευκότοπος – Σιτοχώρι – Ζερβοχώρι – Χουμνικό – Θερμά – Νιγρίτα – Τερπνή – Αγ.Παρασκευή – Σησαμιά – Δημητρίτσι – Σησαμιά – Νικόκλεια – Τερπνή – Τερματισμός  ΝΙΓΡΙΤΑ.

Συνολική απόσταση: 90,5 χλμ.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν Αθλητές – αθλούμενοι ΟΡΕΝ (χωρίς δελτίο με βεβαίωση ιατρού). Για όσους έχουν κάρτα Υγείας εν ισχύ δεν θα χρειαστεί βεβαίωση ιατρού.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. μέχρι την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 (επισυνάπτεται σχετικό έντυπο). Απαραίτητα με τη δήλωση συμμετοχής και το αποδεικτικό κατάθεσης του παραβόλου στο email: epsmath@otenet.gr.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Δήλωση συμμετοχής ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το έντυπο που στέλνει η Ένωση προς αυτό το σκοπό. Εάν δεν είναι πλήρης δεν θα γίνεται αποδεκτή.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Ορίζεται παράβολο συμμετοχής ανά αθλητή 10 ευρώ το οποίο θα καταβάλλεται με τραπεζική κατάθεση στον λογαριασμό της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ.

ΙΒΑΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ –GR 1901710750006075040030796.

Η καταβολή των χρημάτων αυτών θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τη λήξη της ημερομηνίας των δηλώσεων συμμετοχής του αγώνα. (27/6/23)

Οι πληρωμές θα γίνονται αυστηρά μόνο μέσω τραπέζης.Τυχόν έξοδα κατάθεσης βαρύνουν ΜΟΝΟ τον καταθέτη.

Η Γραμματεία δεν θα δεχτεί να γίνουν πληρωμές την ημέρα του αγώνα. Στην αιτιολογία της κατάθεσης απαραίτητα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του αγωνιζόμενου. Ο αθλητής που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται την επιστροφή των χρημάτων που κατέθεσε.

Το αντίγραφο της κατάθεσης θα αποστέλλεται στην Ένωση μαζί με τη δήλωση συμμετοχής.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:

Η Γραμματεία θα λειτουργήσει στον χώρο εκκίνησης – τερματισμού σε όλη την διάρκεια των αγώνων. Η γραμματεία θα ανοίξει στις 09:00, για την παραλαβή των αριθμών.

Οι ΟΡΕΝ αθλητές που δεν έχουν κάρτα υγείας υποχρεούνται να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση υγείας.

Δεν θα γίνεται δεκτός στον αγώνα, αθλητής χωρίς κάρτα υγείας ή βεβαίωση ιατρού!!

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:

Μισή ώρα πριν την εκκίνηση των αγώνων στο χώρο της Γραμματείας.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ. και ειδικότερα για την ποδηλασία δρόμου, θα ληφθούν υπόψη οι εγκύκλιοι της Τ.Ε. για συγχωνεύσεις κατηγοριών και εξοπλισμός ποδηλάτων. Όπως ορίζει το άρθρο 91 και επόμενα του Κανονισμού Αγώνων, ο οργανωτής είναι εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά υπεύθυνος για την διοργάνωση του αγώνα του.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

  1. Τα αυτοκίνητα συνοδείας ένα ανά σωματείο θα φέρουν ειδική σήμανση (θα δοθεί από την Γραμματεία των αγώνων), και θα έχουν τα φώτα ανοικτά, κατά τη διάρκεια της κίνησής τους, ως συνοδευτικά οχήματα.
  2. Όριο Χρόνου: Όριο Χρόνου Τερματισμού: Αθλητές-τριες που ολοκληρώσουν τον αγώνα θα λάβουν κατάταξη και χρόνο.

Επίσης, θα υπάρξει όριο χρόνου (πόρτα), ως εξής:

Αντοχή OPEN : Το όριο χρόνου προσδιορίζεται στα 20 λεπτά στο 61ο χλμ. της διαδρομής,  από την διέλευση του πρώτου. Αθλητές, που δεν περάσουν στο όριο χρόνου, θα παραδίδουν τους αριθμούς τους, στον αρμόδιο κριτή και θα εγκαταλείπουν.

  1. Η τροφοδοσία από οχήματα συνοδείας δεν επιτρέπεται τα πρώτα 30χλμ και τα τελευταία 20χλμ και όπως ακόμα ορίζει το άρθρο της UCI, 2.3.027. Θα επιτραπεί Τροφοδοσία και Τεχνική Βοήθεια και από σταθερό σημείο το οποίο θα ανακοινωθεί στο Τεχνικό Συνέδριο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και να κινούνται στην δεξιά λωρίδας κυκλοφορίας. Θα υπάρχουν στελέχη της Τροχαίας σε καίρια σημεία (φανάρια, διασταυρώσεις) και εθελοντές που θα διευθετούν την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Στον αγώνα θα υπάρχει όχημα τεχνικής εξυπηρέτησης-neutral service το οποίο θα κινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλυτάρχη. Υπεύθυνος κ. Κώστας Παπαγεωργίου τηλ. 6974818834.

Επίσης θα υπάρχει όχημα – σκούπα, πίσω από τον τελευταίο συμμετέχοντα.

Οργανωμένα σωματεία, που έχουν περισσότερους των 5 αθλητών (-τριων), θα μπορούν, σε συνεννόηση με τον διοργανωτή, να χρησιμοποιήσουν όχημα συνοδείας για τροφοδοσία και τεχνική υποστήριξη των αθλητών τους καθώς και άλλων συμμετεχόντων. Δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση να προσπερνούν το όχημα του Αλυτάρχη και δεν επιτρέπεται να δίνουν οδηγίες προς τους ποδηλάτες.

Για τη σειρά των αυτοκινήτων και όσα αφορούν τα οχήματα ακολουθίας άρθρα κανονισμών ΕΟΠ 2.3.015 έως 2.3.022.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

1ος νικητής κύπελλο, χρυσό μετάλλιο, δίπλωμα.

2ος νικητής αργυρό μετάλλιο, δίπλωμα.

3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο, δίπλωμα.

4ος ,5ος,6ος χάλκινο μετάλλιο δίπλωμα.

Ανά ηλικιακά γκρουπ.

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ:

Στους 6 πρώτους νικητές της Γενικής:

1ος 150 ευρώ

2ος 100 ευρώ

3ος   50 ευρώ

4ος, 5ος, 6ος, 30 ευρώ

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:

θα πραγματοποιηθούν σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ: Θα ανακοινωθεί.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΗΛ. 6932613603,

Εmail: pavlospapadopoulos1951@gmail.com

Για όποια πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση στο τηλέφωνο της Ένωσης 2310 200160.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

Ι. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.

  1. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δικιά τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν κατηγορίες σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΕΟΠ και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και την διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΩΝ

https://www.strava.com/routes/2999293593560682310?fbclid=IwAR07a1kxt9crOVvuNRafZKaMmFUdUEfS3JY4SI6NMXMLxoPm3HzBdtLKQ1U