1. Οργάνωση
Η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης έχοντας στόχο την αναβάθμιση των διασυλλογικών αγώνων της περιφέρειάς της, συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον θεσμό του Κυπέλλου Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ., συμπεριλαμβάνοντας όλους τους διασυλλογικούς αγώνες των σωματείων της δύναμής της ως αγώνες Κυπέλλου Δρόμου και ΜΤΒ, ανά κατηγορία.

2. Βαθμολογία Κυπέλλου
Οι αθλητές/τριες κάθε κατηγορίας κατακτούν σε κάθε αγώνα, ανάλογα με την θέση που τερματίζουν, τους αντίστοιχους βαθμούς.
1ος 25 Βαθμοί
2ος 20 Βαθμοί
3ος 15 Βαθμοί
4ος 12 Βαθμοί
5ος 10 Βαθμοί
6ος 8 Βαθμοί
7ος 6 Βαθμοί
8ος 5 Βαθμοί
9ος 4 Βαθμοί
10ος 3 Βαθμοί
Τερματισμός 2 βαθμοί , συμμετοχή 1 βαθμός.

3. Κανονισμοί κυπέλλου
3.1 Νικητής του κυπέλλου αναδεικνύεται ο αθλητής/ρια που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών από το σύνολο των αγώνων που θα διεξαχθούν από τα Σωματεία της Ένωσης. Για την ανάδειξη του κυπελλούχου προϋπόθεση είναι συμμετοχή τουλάχιστον σε 2 αγώνες ανά κατηγορία.

3.2 Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων αθλητών, νικητής αναδεικνύεται Σε περίπτωση ισοβαθμίας ο τίτλος θα απονεμηθεί σε αυτόν που θα έχει τις περισσότερες πρώτες θέσεις, ακολούθως δεύτερες κ.ο.κ. και σε νέα ισοβαθμία η καλύτερη θέση στον τελευταίο μεταξύ τους αγώνα.

3.3 Αθλητές που δεν ανήκουν σε σωματεία της ΕΠΣΜΑΘ δεν θα βαθμολογούνται.

3.4 Κυπελλούχος Σύλλογος που θα ανακηρυχτεί ο σύλλογος που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο σύνολο βαθμών από την βαθμολόγηση του καλύτερου αθλητή/τριας ανά κατηγορία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα ληφθούν υπόψη τα μετάλλια που κατέκτησε η κάθε ομάδα και τέλος το πλήθος των καλύτερων θέσεων.

3.5 Τα Σωματεία υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας των αγώνων και το αργότερο εντός 3 ημερών να αποστέλλουν στην Ένωση τα φύλα αγώνων αλλά και τα αποτελέσματα εγγεγραμμένα σε φύλλο excel.
Αγώνες που δεν θα έχουν την έγκριση της ΕΟΠ, καθώς και φύλλα αγώνων άκυρα δεν θα μετρήσουν στο Κύπελλο.