Η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης, στα πλαίσια του Πρωταθλήματος Δρόμου, διοργανώνει το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, Πρωτάθλημα Αντοχής στις κατηγορίες, Κορασίδων, Παμπαίδων, Παγκορασίδων και Μίνι (Μεγάλα – Μικρά).
Οι αγώνες θα γίνουν σε κλειστή πίστα στο DRIVE PARK στο Ν. Ρύσιο Θεσσαλονίκης. (17ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Περαίας, στροφή Ν. Ρυσίου). Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Σάββατο 19-9-2020
16:00 Μίνι μικρά: 7.566m. (6 στροφές x 1261m),
16:30 Μίνι Μεγάλα: 10.088m. (8 στροφές x 1261m),
17:00 Πανκορασίδες: 15.132m. (12 στροφές x 1261m)
18:30 Κορασίδες: 18.915m. (15 στροφές x 1261m)
17:45 Παμπαίδες: 18.915m. (15 στροφές x 1261m)

Προσοχή: Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί με την οριστικοποίηση των συμμετοχών και
ενδεχόμενη σύμπτυξη κατηγοριών. Θα υπάρξει ενημέρωση προς τα συμμετέχοντα σωματεία με την
λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

Διαδρομή: Σιρκουΐ 1261 μ. Επισυνάπτεται σχετικό σχεδιάγραμμα της πίστας.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες πρωταθλήματος έχουν όλα τα Σωματεία δύναμης Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι σε ισχύ για το 2020.

Επίσης σας εφιστούμε την προσοχή ότι κάθε αθλητής θα πρέπει να επιδεικνύει στη
γραμματεία των αγώνων το δελτίο του μαζί με την Κάρτα Υγείας του. Κανένας αθλητής
δεν μπορεί να συμμετέχει αν έχει δελτίο αλλά δεν έχει την κάρτα Υγείας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020
(επισυνάπτεται σχετικό έντυπο).

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η Δήλωση συμμετοχής ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το έντυπο που στέλνει η Ένωση προς αυτό το σκοπό και να αναγράφεται ο προπονητής και ο εκπρόσωπος της ομάδας, καθώς το κινητό τους και το email τους. Οποιοδήποτε άλλο άτομο, που δεν αναφέρεται στη δήλωση συμμετοχής δεν έχει δικαίωμα εκπροσώπησης της ομάδας.

Η δήλωση συμμετοχής θα αποστέλλεται σε μορφή excel όπως ακριβώς είναι συνημμένη ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ σε pdf, φωτογραφία ή άλλη μορφή σκαναρισμένη κλπ) με συμπληρωμένα σωστά όλα τα ζητούμενα στοιχεία. Εάν δεν είναι πλήρης δεν θα γίνεται αποδεκτή.

Ορίζεται παράβολο συμμετοχής ανά αθλητή 20 ευρώ το οποίο θα καταβάλλεται εφάπαξ από τα σωματεία με τραπεζική κατάθεση στον λογαριασμό της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ.

ΙΒΑΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ –GR 1901710750006075040030796

Το ποσό αφορά τη συμμετοχή τους σε όλους τους αγώνες της χρονιάς. Η καταβολή των χρημάτων αυτών θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τη λήξη της ημερομηνίας των δηλώσεων συμμετοχής του εκάστοτε αγώνα. Οι πληρωμές θα γίνονται αυστηρά μόνο μέσω τραπέζης. Καμία πληρωμή δεν θα γίνεται δεκτή με μετρητά πριν τον αγώνα ή και επί τόπου. Στην περίπτωση που ο αθλητής δεν έχει καταβάλει το αντίστοιχο ποσό, δεν θα του επιτρέπεται η συμμετοχή στους αγώνες. Το αντίγραφο της κατάθεσης θα αποστέλλεται στην Ένωση μαζί με τη δήλωση συμμετοχής του Σωματείου.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΓΩΝΩΝ:
Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί στον χώρο της εκκίνησης από τις 14:30 την ημέρα των αγώνων. Τους αριθμούς παραλαμβάνει ο δηλωμένος εκπρόσωπος ομάδας και ΜΟΝΟ αυτός (λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου ΕΟΠ), αφού προσκομίσει τα δελτία των αθλητών και τις Κάρτες Υγείας τους.

Κατά τον έλεγχο των δελτίων οι εκπρόσωποι των ομάδων θα πρέπει επίσης να προσκομίζουν τα δελτία καταγραφής αθλούμενου της ΓΓΑ, τα οποία θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί από όλους τους αθλητές και αθλήτριες, καθώς και την υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να υπογραφεί από τον αρχηγό της ομάδας. Η υπεύθυνη δήλωση θα λέει ότι τα μέλη της αποστολής του σωματείου και ο συνοδός είναι γνώστες του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της Ε.Ο.Π. και οφείλουν να το τηρούν στον αγωνιστικό χώρο και στους
λοιπούς χώρους της διοργάνωσης. (σχετικό δήλωση επισυνάπτεται).

Τα έντυπα αυτά θα πρέπει να κατατεθούν στον Υπεύθυνο covid-19 των αγώνων, ο οποίος θα βρίσκεται πλησίον της Γραμματείας.

Τα Σωματεία να φροντίσουν να βρίσκονται εγκαίρως για υπογραφές – παραλαβή αριθμών.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ:
Προσέλευση αθλητών ανά Σωματείο, με σειρά που θα ανακοινωθεί, το αργότερο, έως και
15΄ πριν την εκκίνηση της κατηγορίας τους.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:
Το Τεχνικό Συνέδριο θα διεξαχθεί στο χώρο της εκκίνησης στις 15:15 την ημέρα του
αγώνα, και η συμμετοχή περιορίζεται αυστηρά και ΜΟΝΟ σε έναν συνοδό ανά ομάδα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες διεξάγονται με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και της UCI,
για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Ισχύει η εγκύκλιος της Τ.Ε. της Ε.Ο.Π. 3/2020 σχετικά με τον εξοπλισμό των αθλητών των μικρών κατηγοριών (ποδήλατα, ενδυμασία κλπ.) Θα πραγματοποιείται τεχνικός έλεγχος 15΄ πριν την εκκίνηση, με κίνδυνο αποκλεισμού αθλητών, με εξοπλισμό όχι σύμφωνο με τους Κανονισμούς και τις εγκυκλίους της ΕΟΠ.

ΑΝΑΠΤΥΓΜΑ:

  • ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ : 7,01 μ.
  • ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ : 6,10 μ. (ρυθμιζόμενο)
  • ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ & ΜΙΚΡΑ : 5,69 μ. (ρυθμιζόμενο)

Το μέγιστο ανάπτυγμα ανά κατηγορία εφαρμόζεται σε παντός είδους ποδήλατα, (άρθρο 2.1.018)

ΟΡΙΟ ΧΡΟΝΟΥ:
Ποδηλάτης ή γκρουπ ποδηλατών των είκοσι (20) ή λιγότερων αθλητών, που έμειναν πίσω και  πιάστηκαν ή πρόκειται να πιαστούν από τους ποδηλάτες που προηγούνται θα βγαίνουν εκτός αγώνα με υπόδειξη της Αγωνοδίκου επιτροπής. Εάν πρόκειται για γκρουπ περισσοτέρων των 20 ποδηλατών, ο Αλυτάρχης και η Αγωνόδικος επιτροπή θα αποφασίσουν εάν αυτοί οι ποδηλάτες μπορούν να συνεχίζουν ή να αποκλείονται (κανονισμοί ΕΟΠ 2.7.021). ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ποδηλάτες για να πάρουν κατάταξη θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το 50% του αγώνα τους συν μια στροφή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ:
Επιτρέπεται παροχή Τεχνικής βοήθειας προς στους αθλητές για αναγνωρισμένο ατύχημα, όπως αυτό περιγράφεται στο άρθρο των κανονισμών 3.2.021, με ουδετεροποίηση μια στροφή. Μετά την παροχή της τεχνικής βοήθειας ο αθλητής με τις οδηγίες του αρμόδιου Κριτή τοποθετείται στο σημείο του αγώνα, όπου βρισκόταν πριν το ατύχημα. Στην Ζώνη Τεχνικής Βοήθειας θα έχουν πρόσβαση αποκλειστικά ένας μηχανικός ανά ομάδα, σε προκαθορισμένο χώρο. Η ουδετεροποίηση δεν ισχύει για τις 2 τελευταίες στροφές κάθε κατηγορίας. Επίσης, εντός του αγώνα απαγορεύεται η ύπαρξη οχημάτων των ομάδων και συνοδών αυτών.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

1ος Νικητής Κύπελλο – Χρυσό μετάλλιο – Δίπλωμα
2ος Νικητής Αργυρό μετάλλιο – Δίπλωμα
3ος Νικητής Χάλκινο μετάλλιο – Δίπλωμα
4ος, 5ος, 6ος Διπλώματα

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Πλησίον του τερματισμού, αμέσως μετά τον τέλος κάθε κατηγορίας.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.
ΠΟΙΝΕΣ: Στους αγώνες θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται της UCI.
ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Γεωργιάδης Λεωνίδας
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΩΝΑ: Κατριβανου Φωτεινή
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Παπαδοπουλος Παύλος τηλ.6932613603, epsmath@otenet.gr

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
1. Με τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσης προκήρυξης των αγώνων.
2. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα των αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίναινται στο έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα
και του βασικού κανονισμού της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επιτόπου τελεσίδικα η Αγωνόδικος
Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.
Η Ένωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα, απώλεια ή καταστροφή υλικού,
οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα.

ΧΑΡΤΗΣ :

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ Ν.ΡΥΣΙΟ:

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: Δηλώσεις συμμετοχής, έντυπο covid-19, υπεύθυνη δήλωση συνοδού
ομάδος.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ