ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ XCO-XCC
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΤΒ ΕΠΣΜΑΘ, 26-27/6/21

Η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης, στα πλαίσια του Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας Μακεδονίας-Θράκης, διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 26-27 Ιουνίου 2021, Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στο αγώνισμα του Cross-Country, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τον Δήμο Φλώρινας και τον τοπικό Σύλλογο ΣΟΧ Φλώρινας. Οι αγώνες θα γίνουν στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, με εκκίνηση και τερματισμό το Δ.Δ Δροσοπηγής. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Δροσοπηγή Φλώρινας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων, Πανκορασίδων Μινι και Masters

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

(Σάββατο 26/6/2021 Παίδες – Κορασίδες – Παμπαίδες – Παγκορασίδες – Μίνι)

  • 16:00 XCC Μίνι Μικρά Αγόρια – Κορίτσια (20’)
  • 16:30 XCC Μίνι Μεγάλα Αγόρια – Κορίτσια (20’)
  • 17:00 XCΟ Παμπαίδες/Παγκορασίδες (40’)
  • 18:00 Απονομές

(Κυριακή 27/6/2021 Άνδρες – Γυναίκες – Έφηβοι – Νεάνιδες – Μάστερς)

  • 10:00 XCO Παίδες/Κορασίδες (50’)
  • 11:15 XCΟ Έφηβοι/Νεάνιδες (65’)
  • 12:30 XCΟ Άνδρες/Γυναίκες (90’)
  • 14:30 XCΟ Μάστερς (80΄)
  • 16:00 Απονομές

Το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Οι κατηγορίες Masters, Άνδρες, Έφηβοι, Γυναίκες, Νεάνιδες, Παίδες και Κορασίδες θα αγωνισθούν στην διαδρομή Elite X-Country 4,25km Οι κατηγορίες Παμπαίδες και Παγκορασίδες θα αγωνισθούν στην διαδρομή Junior X-Country 3km Οι κατηγορία Μίνι (Mικρά-Μεγάλα) θα αγωνισθεί στην διαδρομή Short Track Mini X-Country 2,1km

Aκολουθούν χάρτης και υψομετρικά για κάθε διαδρομή.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Εκκίνησης/Τερματισμού: Αθλητικό Κέντρο Δροσοπηγής (Δροσοπηγή Φλώρινας)

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες πρωταθλήματος έχουν όλα τα Σωματεία δύναμης Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι σε ισχύ για το 2021.

Επίσης σας εφιστούμε την προσοχή ότι κάθε αθλητής θα πρέπει να επιδεικνύει στη Γραμματεία των αγώνων και την Κάρτα Υγείας του. Κανένας αθλητής δεν μπορεί να συμμετέχει αν έχει δελτίο αλλά δεν έχει την κάρτα Υγείας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν από τα σωματεία μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 (επισυνάπτεται σχετικό έντυπο).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η δήλωση συμμετοχής ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το έντυπο που στέλνει η Ένωση προς αυτό το σκοπό, και να αναγράφεται ο εκπρόσωπος (αρχηγός) της ομάδας καθώς και ο αριθμός UCI ID, ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, και το email του. Ο αρχηγός κάθε ομάδας θα είναι ο μόνος αρμόδιος που θα έχει λόγο στην εξέλιξη του αγώνα. Οποιοδήποτε άλλο άτομο, που δεν αναφέρεται στη δήλωση συμμετοχής δεν έχει δικαίωμα εκπροσώπησης της ομάδας.
Η δήλωση συμμετοχής θα αποστέλλεται σε μορφή excel όπως ακριβώς είναι συνημμένη ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ σε pdf, φωτογραφία ή άλλη μορφή σκαναρισμένη κλπ, με συμπληρωμένα σωστά όλα τα ζητούμενα στοιχεία. Εάν δεν είναι πλήρης δεν θα γίνεται αποδεκτή.
Τα σωματεία, που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν φόρμα συμμετοχής, ορθά συμπληρωμένη και να περιλαμβάνει και το όνομα του αρχηγού κάθε ομάδας,.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ορίζεται παράβολο συμμετοχής ανά αθλητή 20 ευρώ το οποίο θα καταβάλλεται εφάπαξ από τα σωματεία με τραπεζική κατάθεση στον λογαριασμό της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ.
ΙΒΑΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ –GR 1901710750006075040030796
Το ποσό αφορά τη συμμετοχή τους σε όλους τους αγώνες της χρονιάς. Η καταβολή των χρημάτων αυτών θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τη λήξη της ημερομηνίας των δηλώσεων συμμετοχής του εκάστοτε αγώνα.
Οι πληρωμές θα γίνονται αυστηρά μόνο μέσω τραπέζης. Καμία πληρωμή δεν θα γίνεται δεκτή με μετρητά πριν τον αγώνα ή και επί τόπου. Στην περίπτωση που η ομάδα δεν έχει καταβάλει το αντίστοιχο ποσό για τις συμμετοχές της ομάδος της δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή στους αγώνες. Το αντίγραφο της κατάθεσης θα αποστέλλεται στην Ένωση μαζί με τη δήλωση συμμετοχής του Σωματείου. Οι καταθέσεις των χρημάτων θα γίνονται συνολικά από τα σωματεία για όλους τους αθλητές τους. Στην αιτιολογία κατάθεσης θα αναφέρεται υποχρεωτικά το όνομα του σωματείου και θα αναγράφονται σε λίστα τα ονόματα των αθλητών, μεμονωμένες καταθέσεις δεν θα γίνουν δεκτές.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:
Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί στον χώρο της εκκίνησης Αθλητικό Κέντρο Δροσοπηγής, από τις 14:30 το πρωί του Σαββάτου και από τις 08:30 το πρωί της Κυριακής, την ημέρα των αγώνων. Τους αριθμούς παραλαμβάνει ο δηλωμένος εκπρόσωπος ομάδας και ΜΟΝΟ αυτός (λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου ΕΟΠ), αφού προσκομίσει τα δελτία των αθλητών.
Κατά τον έλεγχο των δελτίων οι εκπρόσωποι των ομάδων θα πρέπει επίσης να προσκομίζουν την υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να υπογραφεί από τον αρχηγό της ομάδας. Η υπεύθυνη δήλωση θα λέει ότι τα μέλη της αποστολής του σωματείου και ο συνοδός είναι γνώστες του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της Ε.Ο.Π. και οφείλουν να το τηρούν στον αγωνιστικό χώρο και στους λοιπούς χώρους της διοργάνωσης. (σχετική δήλωση επισυνάπτεται).
Τα έντυπα αυτά θα πρέπει να κατατεθούν στον Υπεύθυνο covid-19 των αγώνων, ο οποίος θα βρίσκεται πλησίον της Γραμματείας.
Επιστροφή των αριθμών των αθλητών συγκεντρωτικά από τον εκπρόσωπο του σωματείου στην Γραμματεία, αμέσως μετά το πέρας του αγώνα. Τα δελτία θα παρακρατούνται μέχρι την λήξη των αγώνων.
Υπογραφή στο φύλο αγώνα, μέχρι και 30’ πριν την εκκίνηση του κάθε αγώνα, με επίδειξη της ατομικής κάρτας υγείας. Οι αθλητές θα προσέρχονται για υπογραφή στο φύλλο αγώνα ανά ομάδα, και ανά κατηγορία, με την αγωνιστική τους ενδυμασία και τα νούμερα αγώνα εμφανώς τοποθετημένα. Υποχρεούνται να φέρουν μαζί την κάρτας υγείας τους, και να την επιδεικνύουν στη Γραμματεία του αγώνα, κατά την υπογραφή τους, προκειμένου να αγωνιστούν.

Τα Σωματεία να φροντίσουν να βρίσκονται εγκαίρως για υπογραφές – παραλαβή αριθμών.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Θα πραγματοποιηθεί στις 15:30 (Σάββατο 26/6/21) και στις 09:00 (Κυριακή 27/6/21) στον χώρο της Γραμματείας. Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων (και μόνον αυτών) είναι υποχρεωτική.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για την Ορεινή Ποδηλασία και για ότι δεν προβλέπεται από αυτούς από τους κανονισμούς της UCI. ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ COVID-19 Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι κατά τη διάρκεια της άσκησης. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π. Οι συμμετέχοντες θα επιδεικνύουν στον υπεύθυνο Covid της διοργάνωσης, αρνητικά αποτελέσματα rapid test εντός 24ωρών ή μοριακού τεστ εντός 48 ωρών.

Αγώνισμα XCC : (Κατηγορία Μίνι) Θα διεξαχθεί σύμφωνα με την εγκύκλιο 6.1/2021 της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της ΕΟΠ.

Εξοπλισμός : Εντός της αγωνιστικής διαδρομής, η χρήση αριθμού ποδηλάτου και κράνους είναι υποχρεωτική για όλους τους αγωνιζόμενους πριν, μετά και κατά την διάρκεια των αγώνων και προπονήσεων.

Σειρά εκκίνησης : Σύμφωνα με την τελευταία ατομική κατάταξη της UCI (για τις κατηγορίες που προβλέπεται), κατόπιν την τελευταία ανακοινωμένη ατομική κατάταξη της ΕΟΠ, κατόπιν την τελευταία σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ (ένας αθλητής ανά ομάδα – διαδοχικά μέχρι τέλους των συμμετεχόντων). Ζώνες Τροφοδοσίας/Τεχνικής Βοήθειας : Στον αγώνα θα υπάρχει ένα σημείο τεχνικής υποστήριξης (FTA Zone) 150 μ. μετά την εκκίνηση το οποίο είναι εξοπλισμένο με εργαλεία επισκευής ποδηλάτων. Για αναλώσιμα υλικά – ανταλλακτικά είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι οι αθλητές ή οι ομάδες τους. Στο ίδιο σημείο θα γίνεται η τροφοδοσία και υδροδοσία των αθλητών. Πρόσβαση στις Ζώνη Τεχνικής Βοήθειας, μόνον από κατόχους «πάσου», που χορηγείται από την Γραμματεία αποκλειστικά στον αρχηγό της ομάδας, σε αριθμό ανάλογο των συμμετεχόντων κάθε ομάδας (με απόφαση της Αγωνοδίκου Επιτροπής). Οι μηχανικοί/τροφοδότες θα φέρουν το πάσο σε εμφανές σημείο καθόλη την διάρκεια παραμονής τους στην Ζώνη.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ:
1ος Νικητής Κύπελλο – Χρυσό μετάλλιο – Δίπλωμα
2ος Νικητής Αργυρό μετάλλιο – Δίπλωμα
3ος Νικητής Χάλκινο μετάλλιο – Δίπλωμα
4ος,5ος,6ος Διπλώματα

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Στον χώρο εκκίνησης/τερματισμού σύμφωνα με το πρόγραμμα. Οι έξι (6) πρώτοι ποδηλάτες κάθε κατηγορίας είναι υποχρεωμένοι να παρουσιασθούν στο βάθρο με την επίσημη ενδυμασία της ομάδας τους για την καθιερωμένη απονομή επάθλων Οι ποδηλάτες θα προσέλθουν στο podium με την αγωνιστική τους ενδυμασία και χωρίς ποδήλατα.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.
ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.
ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θα οριστεί από την Ε.Ο.Π.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Σβαρνάς Θεόδωρος (υπεύθυνος Σ.Ο.Χ.Φλώρινας) τηλ.6932919233

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

I. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
ΙΙΙ. Η Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε ατύχημα ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.
IV. Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίηση της παρούσης.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

 

Προκ.ΜΤΒ ΕΠΣΜΑΘ 26,27-6-2021