Η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης, στα πλαίσια του Πρωταθλήματος Δρόμου ΜακεδονίαςΘράκης, διοργανώνει την Κυριακή 9 Απριλίου 2023, αγώνα Δρόμου Αντοχής. Οι αγώνες θα γίνουν στο Κιλκίς, σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς και τον τοπικό Σύλλογο ΓΑΣ Κιλκίς στις παρακάτω κατηγορίες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: ΑΝΔΡΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΜΑΣΤΕΡ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ, ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Διαδρομή Ανδρών Εφήβων Μάστερς :

Κιλκίς πλατεία Δημαρχείου, 21ης Ιουνίου, (προ εκκίνηση τα πρώτα 10 χλμ),
Εκκίνηση (σημείο 0) αμέσως μετά την έξοδο για εθνική οδό, Μαυρονέρι, Μικρόκαμπος, Ξηροχώρι, Νέα Φιλαδέλφεια, Ξυλοκερατιά, Πικρολίμνη, Μικρόκαμπος, Ξηροχώρι, Νέα Φιλαδέλφεια, Ξυλοκερατιά έξοδος προς Γαλλικός, Μάνδρες, Λαοδικινό, Ακροποταμιά, Κάτω Ποταμιά, Άνω Ποταμιά, οδός Καπέτα, Τερματισμός: Κιλκίς Πλατεία Δημαρχείου.
Συνολική απόσταση: 100χλμ.

Διαδρομή Γυναικών Νεανίδων:
Κιλκίς πλατεία Δημαρχείου, 21ης Ιουνίου, (προ εκκίνηση τα πρώτα 10 χλμ),
Εκκίνηση (σημείο 0) αμέσως μετά την έξοδο για εθνική οδό, Μαυρονέρι, Μικρόκαμπος, Ξηροχώρι, Νέα Φιλαδέλφεια, Ξυλοκερατιά, έξοδος προς Γαλλικός, Μάνδρες, Λαοδικινό, Ακροποταμιά, Κάτω Ποταμιά, Άνω Ποταμιά, οδός Καπέτα, Τερματισμός: Κιλκίς Πλατεία Δημαρχείου.
Συνολική απόσταση: 75χλμ.

Διαδρομή Παίδων Κορασίδων:
Κιλκίς πλατεία Δημαρχείου, 21ης Ιουνίου, (προ εκκίνηση τα πρώτα 10 χλμ),
Εκκίνηση (σημείο 0) αμέσως μετά την έξοδο για εθνική οδό, Μαυρονέρι, Μικρόκαμπος, Ξηροχώρι, Νέα Φιλαδέλφεια, Ξυλοκερατιά, έξοδος προς Γαλλικός, Μάνδρες, Λαοδικινό, Ακροποταμιά, Κάτω Ποταμιά, Άνω Ποταμιά, οδός Καπέτα, Τερματισμός: Κιλκίς Πλατεία Δημαρχείου.
Συνολική απόσταση: 75χλμ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 09/04/2023
09.00 : Άνοιγμα γραμματείας

10.00 : Τεχνικό συνέδριο αρχηγών ομάδων

10:30 : ΑΝΔΡΕΣ, ΕΦΗΒΟΙ, ΜΑΣΤΕΡ 100χλμ

10:40 : ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΝΕΑΝΙΔΕΣ 75χλμ

13:30 : ΠΑΙΔΕΣ, ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 75χλμ

Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. και έχουν δελτίο ενεργό για το 2023. Κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα να συμμετάσχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Θα γίνουν δεκτές έως την Δευτέρα 03/04/2023 στο
mail epsmath@otenet.gr

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η Γραμματεία θα λειτουργήσει στον χώρο εκκίνησης τερματισμού σε όλη την διάρκεια των αγώνων. Η γραμματεία θα ανοίξει στις 09:00, για την παράδοση των δελτίων και την παραλαβή των αριθμών από τον εκπρόσωπο του σωματείου, συγκεντρωτικά για όλους τους αθλητές του.
Τα δελτία θα παρακρατούνται μέχρι το πέρας των αγώνων. Επιστροφή των αριθμών συγκεντρωτικά από τον εκπρόσωπο του σωματείου στην γραμματεία αμέσως μετά το πέρας του αγώνα και παραλαβή των δελτίων των αθλητών. Οι αθλητές, θα προσέρχονται για υπογραφή στο Φύλλο Αγώνα, έως και 20 ́πριν την εκκίνηση της κατηγορίας τους, με την επίδειξη της ατομικής Κάρτας Υγείας, αφού έχει προηγηθεί ο τεχνικός έλεγχος του εξοπλισμού με την αγωνιστική τους ενδυμασία και τους αριθμούς τοποθετημένους.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: 1 ώρα πριν την εκκίνηση των αγώνων στο χώρο της Γραμματείας.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ. και ειδικότερα για την ποδηλασία δρόμου, θα ληφθούν υπόψη οι εγκύκλιοι της Τ.Ε. για συγχωνεύσεις κατηγοριών και εξοπλισμός ποδηλάτων. Όπως ορίζει το άρθρο 91 και επόμενα του Κανονισμού Αγώνων, ο οργανωτής είναι εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά υπεύθυνος για την διοργάνωση του αγώνα του.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
1. Τα αυτοκίνητα συνοδείας ένα ανά σωματείο και ανά εκκίνηση, θα φέρουν ειδική σήμανση (θα δοθεί από την Γραμματεία των αγώνων), και θα έχουν τα φώτα ανοικτά, κατά τη διάρκεια της κίνησής τους, ως συνοδευτικά οχήματα.

2. Όριο Χρόνου: Για κάθε κατηγορία: 20% του χρόνου του νικητή, σε περίπτωση σύμπτυξης κατηγοριών και κοινής κατάταξης, το όριο χρόνου με βάση τον χρόνο του νικητή, εφαρμόζεται σε όλες τις κατηγορίες που συγχωνεύονται. Ποδηλάτες εκτός ορίου χρόνου θα λαμβάνουν κατάταξη (θέση) με την ένδειξη «εκτός ορίου χρόνου».

3. Η τροφοδοσία από οχήματα συνοδείας δεν επιτρέπεται τα πρώτα 30χλμ και τα τελευταία 20χλμ και όπως ακόμα ορίζει το άρθρο της
UCI, 2.3.027. Θα επιτραπεί Τροφοδοσία και Τεχνική Βοήθεια και από σταθερό σημείο το οποίο θα ανακοινωθεί στο Τεχνικό Συνέδριο.
4. Ανάπτυγμα ανά κατηγορία από 1/1/2023

Κατόπιν εισήγησης της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Ο.Π., η οποία συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με την
U.C.I. και την U.E.C και τα νέα δεδομένα που θα ισχύουν στην Παγκόσμια ποδηλασία, από τη νέα χρονιά, τα ανώτερα αναπτύγματα των ποδηλάτων ανά κατηγορία, προκειμένου για δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες ποδηλασίας από 1/1/2023, είναι τα παρακάτω:

Ανδρών / Γυναικών / Μάστερς = ελεύθερο ως ίσχυε.
Εφήβων / Νεανίδων = ελεύθερο, (μετά από απόφαση της
UCI).
Παίδων / Κορασίδων = 7,63 (προτεινόμενος συνδυασμός 50Χ14) σύμφωνα με το ισχύον ανάπτυγμα στην
EYOF (Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων).
Παμπαίδων/Παγκορασίδων
=6,67 (προτεινόμενος συνδυασμός 50Χ16, ρυθμιζόμενο)
Μίνι = 5,69 (προτεινόμενος συνδυασμός 40Χ15, ρυθμιζόμενο).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και να κινούνται στην δεξιά λωρίδας κυκλοφορίας. Θα υπάρχουν στελέχη της Τροχαίας σε καίρια σημεία (φανάρια, διασταυρώσεις) και εθελοντές που θα διευθετούν την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: 1ος νικητής κύπελλο, χρυσό μετάλλιο, δίπλωμα.
2ος νικητής αργυρό μετάλλιο, δίπλωμα.

3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο, δίπλωμα.

4ος ,5ος,6ος χάλκινο μετάλλιο δίπλωμα.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: θα πραγματοποιηθούν σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί από τους
διοργανωτές.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της
UCI και του ΕΟΚΑΝ.
ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της
UCI.
ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ: Θα ανακοινωθεί.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΗΛ. 6932613603,

Ε
mail: pavlospapadopoulos1951@gmail.com
Για όποια πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση στο τηλέφωνο της Ένωσης 2310 200160.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
Ι. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.

II
. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δικιά τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν κατηγορίες σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΕΟΠ και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και την διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.

ΧΑΡΤΗΣ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ:

https://www.strava.com/routes/2967390628084466190