Η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης, στα πλαίσια του αγωνιστικού της προγράμματος σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Α.Σ. «Ο Ποδηλάτης», διοργανώνει την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, αγώνες Κυπέλλου Δρόμου, με την επωνυμία « ΑΝΑΒΑΣΗ ΧΟΡΤΙΑΤΗ» στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Παίδων, Μάστερς, Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων και Sportive.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΩΝΩΝ

Κυριακή 31-10-2021
Προέκκινηση χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα για όλες τις κατηγορίες: 12:00 από τον Λευκό Πύργο.
Διαδρομή: Προεκκίνηση 5,8χλμ από το Λευκό Πύργο Ν.Γερμανού Αγγελάκη Εθν.Αμύνης (Πανεπιστήμια) – Γ.Βιζυηνού – Δημ.Καβάφη – Σαμοκοβίου – Αγαθουπόλεως – Λ.Όχι – Ακροπόλεως – Επταπυργίου – Ελ.Βενιζέλου – Ανθέων – πάνω από τη γέφυρα  (περιφερειακός) – Φιλίππειον (Εκκίνηση από στάση)
Οι αθλητές μέχρι τη γέφυρα του περιφερειακού θα κινηθούν σε πομπή όλοι μαζί και μετά θα δοθεί το ελεύθερο του αγώνα ανά κατηγορία ως εξης:

  • 00:00 Ανδρες – Γυναίκες – Μάστερς – Sportive
  • 00:10 Έφηβοι – Νεάνιδες
  • 00:15 Παίδες – Κορασίδες

Αγωνιστικό μέρος 18χλμ: Εξοχές (Νοσοκ. Παπανικολάου) – Χορτιάτης – Τερματισμός:
Καταφύγιο Υπαίθριας Ζώης (ραντάρ). Σύνολο διαδρομής 23,8χλμ
Χάρτης : https://www.strava.com/routes/2884512701428940592

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες πρωταθλήματος έχουν όλα τα Σωματεία δύναμης ΕΟΠ. με απεριόριστο αριθμό αθλητών, καθώς και αθλούμενοι χωρίς αγωνιστικό δελτίο. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι σε ισχύ για το 2021, θεωρημένα από την Ομοσπονδία.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για την κατηγορια SPORTIVE: Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους κάρτα Υγείας σε ισχύ. Κανένας αθλητής δεν μπορεί να συμμετέχει αν δεν επιδείξει στην γραμματεία τα παραπάνω. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ως sportive όποιος αθλητής έχει δελτίο σε σωματείο ΕΟΠ, εν ισχύ!Η Δήλωση συμμετοχής open σε έντυπο (επισυνάπτεται).

Παράβολο Συμμετοχής για τους Sportive: 10€, με τραπεζική κατάθεση στον λογαριασμό της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. ΙΒΑΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ –GR 1901710750006075040030796 μέχρι Δευτέρα 25/10/21 και αποστολή του αποδεικτικού με το όνομα του συμμετέχοντα και το έτος γέννησης, στο epsmath@otenet.gr.
 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. μέχρι την Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2021 (επισυνάπτεται σχετικό έντυπο).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Δήλωση συμμετοχής ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το έντυπο που στέλνει η Ένωση προς αυτό το σκοπό και να αναγράφεται ο προπονητής και ο εκπρόσωπος της ομάδας, καθώς το κινητό τους και το email τους. Οποιοδήποτε άλλο άτομο, που δεν αναφέρεται στη δήλωση συμμετοχής δεν έχει δικαίωμα εκπροσώπησης της ομάδας. Η δήλωση συμμετοχής θα αποστέλλεται σε μορφή excel όπως ακριβώς είναι συνημμένη ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ σε pdf, φωτογραφία ή άλλη μορφή σκαναρισμένη κλπ) με συμπληρωμένα σωστά όλα τα ζητούμενα στοιχεία. Εάν δεν είναι πλήρης δεν θα γίνεται αποδεκτή.

Ορίζεται παράβολο συμμετοχής ανά αθλητή 20 ευρώ το οποίο θα καταβάλλεται εφάπαξ από τα σωματεία με τραπεζική κατάθεση στον λογαριασμό της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ.

ΙΒΑΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ –GR 1901710750006075040030796


Το ποσό αφορά τη συμμετοχή τους σε όλους τους αγώνες της χρονιάς. Η καταβολή των  χρημάτων αυτών θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τη λήξη της ημερομηνίας των δηλώσεων συμμετοχής του εκάστοτε αγώνα.
Οι πληρωμές θα γίνονται αυστηρά μόνο μέσω τραπέζης. Καμία πληρωμή δεν θα γίνεται δεκτή με μετρητά πριν τον αγώνα ή και επί τόπου. Στην περίπτωση που η ομάδα δεν έχει καταβάλει το αντίστοιχο ποσό για τις συμμετοχές της ομάδος της δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή στους αγώνες. Το αντίγραφο της κατάθεσης θα αποστέλλεται στην Ένωση μαζί
με τη δήλωση συμμετοχής του Σωματείου. Οι καταθέσεις των χρημάτων θα γίνονται συνολικά από τα σωματεία για όλους τους αθλητές τους. Στην αιτιολογία κατάθεσης θα αναφέρεται υποχρεωτικά το όνομα του σωματείου και θα αναγράφονται σε λίστα τα ονόματα των αθλητών, μεμονωμένες καταθέσεις δεν θα γίνουν δεκτές.

Καμία εγγραφή δεν θα γίνει δεκτή την ημέρα των αγώνων.

Οι γενικές οδηγίες covid-19 θα ισχύσουν αυστηρά για όλους τους συμμετέχοντες.

Η Ένωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα, απώλεια ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΓΩΝΩΝ: Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί στον χώρο της εκκίνησης από τις 9:30 την ημέρα των αγώνων. Τους αριθμούς παραλαμβάνει ο δηλωμένος εκπρόσωπος ομάδας και ΜΟΝΟ αυτός (λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου ΕΟΠ), αφού προσκομίσει τα δελτία των αθλητών και τις Κάρτες Υγείας τους.
Κατά τον έλεγχο των δελτίων οι εκπρόσωποι των ομάδων θα πρέπει επίσης να προσκομίζουν την υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να υπογραφεί από τον αρχηγό της ομάδας. Η υπεύθυνη δήλωση θα λέει ότι τα μέλη της αποστολής του σωματείου και ο συνοδός είναι γνώστες του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της Ε.Ο.Π. και οφείλουν να το τηρούν στον αγωνιστικό χώρο και στους λοιπούς χώρους της διοργάνωσης. (σχετική δήλωση επισυνάπτεται).
Τα έντυπα αυτά θα πρέπει να κατατεθούν στον Υπεύθυνο covid-19 των αγώνων, ο οποίος θα βρίσκεται πλησίον της Γραμματείας.
Τα Σωματεία να φροντίσουν να βρίσκονται εγκαίρως για υπογραφές – παραλαβή αριθμών.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ: Προσέλευση αθλητών ανά Σωματείο, με σειρά που θα ανακοινωθεί, το αργότερο έως και 15 ́λεπτά πριν την εκκίνησή τους, και αφού έχουν ολοκληρώσει τον τεχνικό έλεγχο του εξοπλισμού τους. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται με την αγωνιστική τους ενδυμασία και τους αριθμούς αγώνα, τοποθετημένους.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Το Τεχνικό Συνέδριο θα διεξαχθεί στο χώρο της εκκίνησης στις 10:00 την ημέρα του αγώνα, και η συμμετοχή περιορίζεται αυστηρά και ΜΟΝΟ σε έναν συνοδό ανά ομάδα.


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες διεξάγονται με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ COVID-19
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Για την πρόσβαση στους αγώνες: α) Αθλητές έως 15 ετών: PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών ή self test παρουσία του υπεύθυνου COVID19 της ομάδας, την ημέρα του αγώνα. β) Αθλητές 16 ετών και άνω: PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών. Υπόχρεοι σε όλα τα παραπάνω ειναι οι αθλητές, οι συνοδοί – προπονητές και το προσωπικό αγώνων (κριτές – οργανωτικό προσωπικό – επίσημοι κ.α.) Εξαιρούνται από το testing οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ. Οι αγώνες διεξάγονται με βάση το επικαιροποιημένο υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο της Ε.Ο.Π.
 

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Θα πραγματοποιείται τεχνικός έλεγχος 30′ πριν την εκκίνηση, με κίνδυνο αποκλεισμού αθλητών, με εξοπλισμό όχι σύμφωνο με τους Κανονισμούς και τις εγκυκλίους της ΕΟΠ.
ΑΝΑΠΤΥΓΜΑ ποδηλάτου:
ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΜΑΣΤΕΡΣ : ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΑΠΤΥΓΜΑ
ΕΦΗΒΟΙ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ : 7,93 μ.
ΠΑΙΔΕΣ – ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ : 7,01 μ.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: 1ος Νικητής Κύπελλο – Χρυσό μετάλλιο – Δίπλωμα
2ος Νικητής Αργυρό μετάλλιο – Δίπλωμα
3ος Νικητής Χάλκινο μετάλλιο – Δίπλωμα
4ος,5ος,6ος, Διπλώματα

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Όλες οι απονομές με την λήξη των αγώνων και εφόσον οι συνθήκες κατά της πανδημίας το επιτρέψουν. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τους διοργανωτές.
ΠΟΙΝΕΣ: Στους αγώνες θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται της UCI.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θα ανακοινωθεί

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ τηλ.6932613603, epsmath@otenet.gr

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
1. Με τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσης προκήρυξης των αγώνων.
2. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα των αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στο έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα και του βασικού κανονισμού της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επιτόπου τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: Δηλώσεις συμμετοχής, υπεύθυνη δήλωση συνοδού ομάδος, χάρτες, υψομετρικά.